قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | بادمجان چند؟ پیش‌فروش لاماری ایما بنزینی از امروز با تحویل فوری (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات پرواز‌های فرودگاه بین‌المللی مشهد در حال انجام است (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) + ویدئو جزئیات حراج گسترده سکه در مرکز مبادله از فردا (یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) بهره‌برداری از ۳۶ کلان‌پروژه برق‌رسانی شهری و روستایی هم‌زمان با دهه فجر در خراسان رضوی (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) بخشودگی جرائم کشاورزان خسارت‌دیده خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۲ ارتباط بیمه بیکاری با حق بیمه ناقص چیست؟ فاصله هزار تومانی دلار تهران تا ۹۰ هزارتومانی‌شدن | سکه از ۷۴ میلیون تومان هم عبور کرد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) نرخ دام کشتار افزایشی شد | قیمت امروز مرغ، تخم مرغ، گوشت (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) جایگاه‌های مخصوص عرضه بنزین سوپر وارداتی به زودی اعلام می‌شود اقساط وام ۲ میلیاردی خرید مسکن اعلام شد؛ اقساط ماهانه ۳۸.۶ میلیون تومانی اعلام نرخ طلا در مشهد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) | حباب سکه چقدر است؟ توزیع گوشت گرم گوساله تنظیم‌بازار در مشهد آغاز شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) تداوم رشد نرخ خودرو‌های خارجی (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش ۱۲ تا ۹۰ میلیونی قیمت‌ها رونمایی از کارت رفاهی با سقف اعتبار فردی ۳۰۰ میلیون تومان (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات درخواست مجلس برای ساماندهی نیرو‌های نهضتی و پیش‌دبستانی تا نیمه اول ۱۴۰۴ پرداخت ۳ میلیون تومان عیدی به کارمندان منطقی نیست! | ۱۵ کالای اساسی به کارگران و ۵ دهک پایین جامعه پرداخت می‌شود رشد عجیب قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) | سورن ۲۷ میلیون گران شد قیمت برنج ایرانی قد کشید + علت (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) ورود دلار به کانال ۸۸ هزار تومان (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) | طلا ۶ میلیونی و سکه ۷۰ میلیونی شد ثبت ۸ هزار و ۲۰۰ مأموریت اورژانس اجتماعی ۱۲۳ در خراسان رضوی | بیشترین تماس‌ها در حوزه کودک‌آزاری و خودکشی ثبت می‌شود + فیلم آخرین وضعیت پرواز‌های فرودگاه مشهد با توجه به شرایط جوی امروز (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) آغاز حراج سکه‌های ۱۴۰۳ از ساعت ۱۲ امروز (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) قیمت طلای جهانی امروز (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) برای ششمین هفته متوالی صعودی ماند نرخنامه پایان سال ۱۴۰۳ قالیشویی‌های مشهد اعلام شد | قیمت‌ها نسبت به سال گذشته افزایش نداشته است عیدی کارمندان و بازنشستگان دولت ابلاغ شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) +زمان پرداخت  قیمت امروز میوه و صیفی جات (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش قیمت ۵ قلم میوه در مشهد
سرخط خبرها

ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها

  • کد خبر: ۳۰۷۱۷۵
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها
موضوع واردات کالا‌های اساسی با ارز ترجیحی همواره با فساد و رانت‌هایی همراه است. گاهی این موضوع فاش می‌شود و گاهی مسکوت می‌ماند.

به گزارش شهرآرانیوز، ماجرای ۶۰‌هزار تن برنج وارداتی هندی که شرکت جاهد به‌عنوان یکی از شرکت‌های مؤسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی وارد کرده نیز از آن پرونده‌هایی است که شرکت خارجی ۸۰‌درصد برنج نامرغوب را با برنج توافق‌شده مخلوط و ارسال کرده است.

خبر‌های رسیده حاکی است این محموله ۶۰‌میلیون یورویی، ارزش واقعی‌اش ۲۷‌میلیون یورو است و ۳۳‌میلیون یورو معادل هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان تخلف صورت گرفته است.

در حال حاضر پلیس امنیت اقتصادی به این موضوع ورود کرده و در حال بررسی آن است. وزیر جهاد کشاورزی با تأیید این خبر گفت: این برنج‌ها مورد تأیید سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد بوده و هیچ نوع آلودگی به باکتری و ویروس و ... نداشته است. تاکنون پولی برای برنج‌های تقلبی پرداخت نشده است. موضوع تقلب به بازرگان خارجی اطلاع‌رسانی شد؛ یا بار برمی‌گردد یا باید محاسبه قیمت آن بر اساس نرخ واقعی باشد.

شرکت جاهد به‌عنوان یکی از شرکت‌های مؤسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در دو سال اخیر اقدام به واردات برنج برای تأمین ذخایر شرکت بازرگانی دولتی کرده است.

این شرکت، محموله برنجی را که با یک شرکت هندی توافق کرده با کیفیت بسیار پایین تحویل گرفته است، به طوری که فروشنده به‌جای برنج ۱۱۲۱، نوع‌های ارزان‌تری را با این برنج مخلوط کرده و به ایران تحویل داده است، البته این اقدام به‌معنی آلودگی این محموله برنج نیست.

خبر‌های رسیده از این محموله وارداتی حاکی است ارزش این قرارداد ۶۰‌میلیون یورو بوده و در نمونه وارداتی آن ۹۸‌درصد برنج بی‌کیفیت اختلاط شده است که قیمت واقعی آن ۲۷‌میلیون یورو است. به عبارت دیگر ۳۳‌میلیون یورو در واردات این محموله برنج تخلف صورت گرفته که ارزش ریالی آن حدود هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان است.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران دراین خصوص می‌گوید: یک شرکت آلمانی که نوع این برنج را بررسی کرده، تشخیص داده است در برنج وارداتی شرکت جاهد ناخالصی وجود دارد. قیمت برنج وارداتی جهاد کشاورزی به‌طور معمول هزارو ۱۰ تا هزارو ۲۰ یورو در هر تن است، اما باری که تحویل داده شده است این ارزش را ندارد که با در نظر گرفتن وزن ۶۰ هزارتنی آن رقم بالای چند‌میلیون یورویی به حساب می‌آید. پلیس امنیت اقتصادی به این موضوع ورود کرده و در حال بررسی این موضوع است.

نخستین نشست وزیر جهاد کشاورزی با اصحاب رسانه حول محور واردات برنج، گوشت و تغییرات قیمت سبد معیشت مردم در سال آینده بود.

غلامرضا نوری با تشریح پرونده واردات ۶۰‌هزار تنی برنج هندی از سوی یکی از شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه گفت: وزارت جهاد کشاورزی قراردادی با یک شرکت خارجی بسته بود که متأسفانه طرف خارجی برنج بی‌کیفیتی که مورد توافق ما نبوده است، اختلاط کرده بودند، اما به هیچ عنوان آلوده نبود. این موضوع بررسی و مقرر شد محموله برنج بر‌گردد یا باید محاسبه قیمت آن بر اساس نرخ واقعی باشد. نکته حائز اهمیت این است که تاکنون هیچ پولی بابت این محموله پرداخت نشده است.

وی افزود: قرار است در این دولت در برنج هم به خودکفایی برسیم، اما اکنون واردات برنج که انجام می‌شود، طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که واردکننده به ازای آن از تولیدکننده برنج داخلی هم خریداری کند تا تولید داخلی آسیب نبیند، این سیاست را در مورد چای هم به کار گرفته‌ایم.

منبع: روزنامه جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->